Tomatis Logo

Tomatis Centrum

Plan een gratis telefonisch consult in. Vul het intakeformulier van Tomatis Centrum in en ontvang een GRATIS adviesgesprek, zodat een expert specifiek inzicht kan geven in de situatie van u/uw kind.

Neem contact op

Dr. Norman Doidge | The Power of Thought

Dr. Norman Doidge is van mening dat de manier waarop we over hersenen denken verkeerd is, en dat meer onderzoek innovatieve behandelingen voor ernstige aandoeningen zou kunnen ontsluiten.

Mijn naam is Cattleya. Ik ben psycholoog van opleiding en een paar jaar geleden ontdekte ik de Tomatis Methode. Het gebruik ervan heeft me geholpen mijn evenwicht en energie terug te vinden na een moeilijke periode in mijn leven. Eigenlijk heeft de Tomatis Methode mijn lot veranderd en ik kan zeggen dat ik een Tomatis product ben.

Ik ben AGB gecodeerd, met waardevolle ervaring met individuen met speciale behoeften van alle leeftijden, en ik werk ook met cliënten die een budget van de gemeente hebben (PGB).

Uitstekend
Gebaseerd op 10 recensies
Mike de Wit
Mike de Wit
2023-11-03
First and foremost, Cattleya is a very special person. She is one of the most caring and empathetic persons I know. I have known her for years and I can say she is now helping other people, from young children to the elderly, with what has helped her rebuild herself from the unfair cards life has dealt her: The special bond with animals and the Tomatis method. For me, those were always a somewhat abstract given, that didn't really apply to me, because I've been allergic to cats and dogs my whole life. I usually couldn't spend more than 1 or 2 hours in a house with pets. Recently, I found myself in a difficult time in my life, and thanks to Cattleya, I feel I have turned a corner in a more profound way than I probably realize right now. I had multiple sessions with her, in which her background as a psychologist and her experience-based insights in what is needed to heal trauma played a crucial role. And the most unbelievable part of it is that animal bonding played an equally important role. After her recommendation, I read Bruce Lipton's book "The Biology of Belief", which helped me understand that our physical issues originate in our psychological subconscious programming more often than we think. Based on this, I decided to be open to the interaction with her animals and just ignore the fear of allergic reactions. And the most amazing thing happened. There was no allergic reaction. Her cats and dogs came to me for hugs, giving their unconditional love, one by one, and it felt like a healing process. I also did a full course of Tomatis bone conduction therapy, which science has proven increases the creation of new neuron links in our brain. This reinforced the process and as I mentioned earlier, it feels like I'm a different person. I started practising meditation and believe it or not, I'm writing this with a cat on my lap. A street cat that more or less found me, as Cattleya had predicted. Needless to say, I highly recommend Cattleya and her services to anyone who is open to radical improvements without any reservations.
Katarzyna Ksiezyk
Katarzyna Ksiezyk
2023-05-01
Een half jaar na het starten van het avontuur met de Tomatis methode onder begeleiding van Cattleya, zie ik een enorme verandering bij mijn kind. Allereerst is de communicatie verbeterd, wat we het liefste wilden. Onze dochter kan praten en haar behoeften uiten. De grove en kleine motoriek en de motorische coördinatie verbeterden. Mijn dochter slaapt beter en is emotioneel gereguleerd. Het is voor ons als gezien hele grote vooruitgang die heeft onze levens veranderd. En dit alles dankzij Cattleya's inzet en begeleiding.Ik raad deze praktijk zeker aan!
Pawel Urbanski
Pawel Urbanski
2023-03-08
Dankzij de Tomatis methode en deskundigheid van Cattleya is mijn dochter enorm gegroeid in communicatie. Ze heeft de afgelopen 4 maanden meer woorden geleerd dan in de afgelopen 3 jaar. Als ik had geweten dat deze methode zulke resultaten zou brengen, had ik het eerder gebruikt. Ik raad Tomatis luistertherapie aan iedereen die geeft om de ontwikkeling van hun kind.
ranoe engelbart
ranoe engelbart
2023-01-10
Zes maanden geleden ontmoette ik Cattleya, die mij verwelkomde en mij en mijn kinderen begeleidde in "tour de force therapie" met haar krachtige regulerende middelen. De resultaten zijn nog beter dan ik had gehoopt. Ik heb eindelijk geleerd hoe het voelt om "Aha" momenten te hebben. Het is als een hoger niveau van mijn bewustzijn dat mij en mijn kinderen helpt om beter te begrijpen. De band tussen ons is aanzienlijk gegroeid. De communicatie is plezierig en ik heb eindelijk het gevoel dat ze naar me luisteren. Goede vrienden en mijn schoonfamilie hebben veranderingen opgemerkt zonder te weten dat we een Tomatis luisterprogramma volgen. De rapporten van school zijn positief. Als u een kind heeft met een algemene ontwikkelingsachterstand, sensorische integratieproblemen of allerlei neurologische aandoeningen, dan raad ik u van harte aan om Tomatis-geluidstherapie te volgen.
Katerina B.
Katerina B.
2022-12-15
Ik heb heel veel gelezen over Tomatis methode en na mijn laatste boek over de “taal ontwikkeling van de kinderen” heb ik besloten dat doen voor mijn kinderen met TOS. Zo heb ik Cattleya ontmoeten. Ik heb van haar goede ondersteuning en begeleiding gekregen, was echt prettig persoonlijk en professioneel. Eerst wilde ik Tomatis voor één kind doen, omdat dat is best prijzig is voor ons. Maar met lieve Cattleya hebben we overeengekomen met de prijs, zo hebben mijn beide kinderen Tomatis tegelijkertijd gedaan. Ik was super blij dat ik hoef nergens naartoe met de kinderen, alles gebeurde bij ons thuis. De positieve effect van de Tomatis was al na de eerste periode zichtbaar. Niet alleen voor ons, maar ook voor de anderen (juffen op school en op sport, logopedie ). Mijn jongste kind is nu stil als hij slaapt. Hij praat heel veel, hij zingt, hij stelt veel vragen. De oudste zoon heeft een goede rapport gekregen, hij heeft op spelling en woordenschat 2x hoger gescoord dan vorig jaar. Ik ben heel blij dat we kunnen Tomatis gedaan voor onze kinderen.
Katarzyna Ksiezyk
Katarzyna Ksiezyk
2022-10-02
Ik was al een tijdje op zoek naar een methode om de neuroplasticiteit van de hersenen te stimuleren. Ik dacht erover om met luistertherapie te beginnen en vond toen Tomatis Zooeyia. Na het eerste gesprek met Cattleya hebben we elkaar ontmoet om te praten over de voorbereiding en uitvoering van de therapie. Cattleya kan kinderen geweldig benaderen en het is iemand met heel veel kennis. We zijn net aan het opwarmen voor de doel therapie en de verandering is al zichtbaar. Ik raad deze praktijk zeker aan!
Diederik K
Diederik K
2022-05-31
Tomatis Gedachten die als een woeste rivier door het hoofd kolken aangedreven door koffie en stress hieraan ontsnappen tijdelijk of definitief? Klinkt als een utopie? Bewust bezig zijn met jouw gemoedstoestand waar jezelf en anderen om jou heen ook baat bij hebben dit is wat Tomatis in ieder geval voor mij heeft betekend. Een moment van rust creëren waardoor nieuwe energie vrijkomt voor meer levensplezier en heldere duidelijke doelen. Het beste cadeau dat je jezelf kan geven naast gezond eten (en dat nog leuk om te doen is ook) is Tomatis. Cattleya is daarnaast ook nog eens ontzettend betrokken en heeft de gave en talent om jou te begeleiden. Cattleya en Tomatis bedankt!
Mien Al
Mien Al
2022-05-06
Ze is een aardige vrouw met hondjes die goed is voor oudere mensen in het verpleeghuis. Goede respect heeft deze vrouw en is altijd gezellig aanwezig. Ouderen in het verpleeghuis vinden haar geweldig.
Roumy Riyy
Roumy Riyy
2022-04-11
Ik wil graag mijn positieve ervaring delen over tomatis Zooeyia met anderen, ik heb een tweeling van 4,5 jaar oud waarvan 1 autisme heeft en de andere hyperactief is. Ik heb op advies van een vriendin contact opgenomen met Catleya van tomatis Zooeyia omdat zij goede ervaring had met haar dochter die ook autisme heeft. De bedoeling was dat enkel mijn zoontje met autisme de therapie zou ondergaan maar catleya raadde mij aan om het ook voor mijn andere zoontje te doen die erg actief is en dat hebben wij gedaan. Wij hebben de 1e sessie een paar weken afgerond en er zijn nu al zichtbare veranderingen. Zoon met Autisme: Meer oogcontact Zegt meer woordjes Lijkt meer te begrijpen Slapen verbeterd Actieve zoon: Ik kreeg veel klachten van school dat mijn zoontje erg druk is , hij sloeg heel gauw andere kinderen als er een conflict was , en recent sprak ik de juf ze was enorm positief het gedrag is heel erg verbeterd hij is kalmer nog wel erg beweegelijk maar niet meer storend zoals eerst . Hij kan zich beter concentreren. Andere verandering is dat hij veel liever is geworden voor z'n tweeling broer geeft spontaan kusjes en knuffels prachtig om als moeder te zien. Ik raad de therapie iedereen aan en Catleya is een geweldige lieve vrouw ze doet het met liefde en heeft veel nuttige informatie , mijn kinderen waren de makkelijkste niet ze heeft heel veel geduld gehad en haar best met ze gedaan wij zijn haar heel erg dankbaar daarvoor. Ik heb 2 foto's van mijn kinderen met Catleya bijgevoegd
Robertjan van Dijk
Robertjan van Dijk
2022-04-09
Toen ik zoekend naar een oplossing voor tinnitus stuitte op het woordje neuro plasticiteit, kwam ook de Tomatis therapie in beeld. Maar toen kwam de vraag ‘’ Hoe ga ik daarmee beginnen? En met welke begeleiding? Want daar is wel hulp bij nodig. Toen ik de webpagina van Cattleya zag besloot ik contact te zoeken. Door haar enthousiaste en persoonlijke benadering groeide het vertrouwen in de waarde van de methode. Zij weet vanuit een respectvol en enthousiast contact je ook bijzonder te stimuleren. En je bent bij Cattleya in geval van vragen verzekerd van een snelle ondersteuning. Via deze ervaring is de Tomatis methode voor mij een welkome aanvulling in een manier van een beter emotioneel welbevinden geworden. Robertjan

Maak een afspraak

Plan een gratis telefonisch consult in:
Vul het intakeformulier in en ontvang een GRATIS adviesgesprek, zodat een expert specifiek inzicht kan geven in de situatie van u/uw kind.
Contact Information
Beste tijd om te bellen
Selecteer de beste optie die u beschrijft:
Beschrijf waar het over gaat