Tomatis Logo

Tomatis Tools

Neem contact op

Talks Up

Talks Up: Een oorspronkelijk systeem

 • Het elektronische oor
 • Gatig systeem:
 • Systeem van afwisseling tussen 2 geluidsbronnen
 • Het verspreiden van dezelfde informatie
 • Verschillende klankkleuren en intensiteiten
 • Onregelmatig in het tijdelijk patroon
 • Activeert
 • Aanpassingsvermogen en plasticiteit van het zenuwstelsel
 • Neurale plasticiteit is een dynamische verandering van de functionele en structurele kenmerken van neuronen
 • Treedt op als reactie op wijzigingen die de aard van de zintuiglijke boodschap beïnvloeden die deze neuronen activeert.
tomatis

Dit effect ontstaat door neuroplasticiteit, wat het vermogen is van de hersenen om nieuwe verbindingen te maken na gespecialiseerde, aanhoudende en herhaalde stimuli.

Tomatis Infinite

Om een geïndividualiseerd trainingsprogramma te volgen en ten volle te profiteren van de Tomatis® Methode, moet u contact opnemen met een Tomatis® Professional. In combinatie met het door de Professional verstrekte materiaal, zal de Tomatis® Infinite u in staat stellen om uw geïndividualiseerde luisterprogramma’s te volgen. U kunt deze hoofdtelefoon rechtstreeks bij mij uitproberen en kopen zonder op de koerier te wachten.

Tomatis Infinite headphones

Bone Conduction Kit

Dit apparaat is ideaal voor het werken met gevoelige personen als vervanging van een hoofdtelefoon bij de start van het programma, of als extra hulpmiddel om de therapieactie te versterken.

De stimulatie gebeurt op unieke wijze via beengeleiding, op een niet-invasieve en veilige manier voor de baby wiens fontanel nog niet gesloten is. Dit apparaat is gebaseerd op klinisch bewezen technologie en getest door onze Tomatis® deskundigen en ervaren consulenten.

Hierdoor hebben we uitstekende resultaten kunnen aantonen op basis van de Tomatis®-protocollen die speciaal voor dit soort toepassingen zijn ontwikkeld. Het is uitsluitend bedoeld voor gebruik in aanwezigheid van de therapeut om de reacties van de proefpersoon te controleren en de interventie op elk moment te wijzigen.

Deze oplossing maakt het mogelijk te werken met:

 • Baby’s en kinderen jonger dan 2 jaar

 • Kinderen met een zeer sterke gevoeligheid voor geluiden

 • Hypotone mensen en mensen met een sensorisch-motorische achterstand die een belangrijkere stimulatie nodig hebben naast de Tomatis® headset.

TLT

TLT is een krachtig beoordelingsinstrument. De TLT (Tomatis luistertest) meet de individuele waarneming van frequenties via been- en luchtgeleiding en wordt gebruikt om een een luistercurve op te stellen voor elk individu op basis van zijn of haar luisterdrempels.

tomatis

Hoewel de wortels in de audiometrie liggen, is de luistertest een volledig onafhankelijke test. Het doel is te bepalen hoe de persoon met anderen communiceert. De test bestaat uit een reeks subtests, waarvan de synthese resulteert in de uitwerking van curven, genaamd het ‘luisterprofiel’. Dit luisterprofiel is specifiek voor elke persoon. Het is uiterst eenvoudig om de test uit te voeren. De cliënt reageert handmatig of mondeling – afhankelijk van de cliënt, op akoestische stimuli die worden waargenomen via koptelefoons die geluid door zowel lucht- als beengeleiding doorgeven. Elk oor wordt om de beurt getest.

Gemiddeld duurt de hele test ongeveer vijftien minuten en worden de gegevens digitaal verzameld. TLT integreert een unieke en specifieke technologie, kalibratie en gebruiksprotocol. Dit beoordelingsinstrument is trainingsapparatuur en kan niet worden beschouwd als een medisch hulpmiddel. Het is niet bedoeld om een medische diagnose te stellen.

Forbrain

FORBRAIN® -hoofdtelefoons gebruiken hoogfrequente trillingen om de gebruiker te helpen bij het creëren en verwerken van geluid. Het gepatenteerde elektronische dynamische filter blokkeert het omgevingsgeluid en versterkt de stem van de gebruiker, waardoor het zenuwstelsel een solide zintuiglijke training krijgt. Het versterkt ook lange klinkers en andere geluiden die essentieel zijn voor de constructie van de taal. Het resulterende geluid wordt overgebracht naar het zenuwstelsel en de hersenen via de botten en de beengeleiding, niet via de oren of de luchtgeleiding. De FORBRAIN® methode kan gebruikt worden als aanvulling op de Tomatis® methode.

U kunt deze ondersteunende methode via mij uitproberen. Als u de voordelen ervan zelf hebt ervaren, is het mogelijk om deze apparatuur met 40% korting via mij aan te schaffen.

SOUNDSORY

SOUNDSORY® maakt gebruik van een multisensorische benadering die geluid combineert met beweging om vestibulaire en auditieve systemen tegelijkertijd te stimuleren. Deze geïntegreerde methode biedt een unieke benadering van zintuiglijke verwerking, emotionele regulatie en de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden en kan gebruikt worden als aanvulling op de Tomatis® methode.

U kunt deze ondersteunende methode via mij uitproberen. Als u de voordelen ervan zelf hebt ervaren, is het mogelijk om deze apparatuur via mij aan te schaffen.

Maak een afspraak

Plan een gratis telefonisch consult in:
Vul het intakeformulier in en ontvang een GRATIS adviesgesprek, zodat een expert specifiek inzicht kan geven in de situatie van u/uw kind.
Contact Information
Beste tijd om te bellen
Selecteer de beste optie die u beschrijft:
Beschrijf waar het over gaat